Barnboksveckan

Denna vecka har vi haft fullt upp med barnboksveckan. Vi har haft ett samarbete med årskurs 1 där eleverna i blandade grupper, förskoleklass – årskurs 1, varje dag har fått lyssna på en text. Det har varit texter kring författare, dikter, faktalitteratur samt kring hur man kan tänka när man hör en skönlitterär text. Förutom detta har förskoleklassen påbörjat en ny kapitelbok som heter Lokas monsterglasögon. Idag har vi också besökt skolbiblioteket för första gången. Bibliotekarie Mattias visade och berättade kring hur man sköter böcker, var de olika sorters böckerna finns samt kring återlämning. Vi lånade en stor hög med böcker att ha i klassrummet! Veckan inleddes som vanligt med en bokstavspresentation och denna vecka kom Ängla som älskade böcker. Hon letade efter äventyr och för att orka åt hon ägg, ärtor och äpplen.

I tisdags arbetade vi vidare kring bokstaven Ä och äpplen. Vi pratade om äpplets livscykel samt tillverkade äppelskrutt. Idag har vi haft visningsdag. I läroplanen står det att : Genom undervisningen i förskoleklassen ska eleverna sammanfattningsvis ges förutsättningar att utveckla sin förmåga att  kommunicera i tal och skrift i olika sammanhang och för skilda syften. Eleverna fick en och en ställa sig upp framför de andra och visa och berätta om det medtagna. Efteråt fick de en lång applåd av sina klasskamrater. Imponerande att de 30 eleverna satt och väntade på sin tur och lyssnade och ställde intresserade frågor. Vi tog sedan kort på dem med saken och kortet fick de klistra in i Boken om mig själv. Under kortet fick de skriva något om saken, namnet, vad det var eller något liknande. 

Imorgon fortsätter vi att arbeta kring texter samt har idrott. Efter lunch är det lite fredagskul med film Livet i bokstavslandet samt Livet i mattelandet.

Ha det gott! Erika, Ewa och Helena


Prenumerera på nya blogginlägg

2 reaktioner till “Barnboksveckan”

    1. Tack själv! Roligt att höra att ni följer oss och att få förmedla lite av allt tokigt, roligt, lärorikt och spännande vi är med om tillsammans!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *