Författarbesök

Idag fick vi besök av författaren och illustratören Per Gustavsson. Han berättade om sitt arbete, visade fotografier och ritade olika figurer. Eleverna hade mycket det själva ville säga och berätta samt fråga om.

Han ritade två figurer ur en bok av Ulf Stark, som han illustrerat, och bad sedan eleverna om hjälp att komma på hur en ande kan se ut. Förslagen var många!

Sedan visade Per hur man utan att använda ord kan rita hur mycket det blåser.

Bilderna från författarbesöket är publicerade med tillstånd från författaren och illustratören Per Gustavsson.

Lunchen har Anwar och William tagit kort på.

Vi har även hunnit med fri lek samt drama och engelska. På engelskan tränade vi på att uttrycka – Can I have … please. På dramat fortsatte de att prata om rättvisa respektive orättvisa i form av mat.


Prenumerera på nya blogginlägg

4 reaktioner till “Författarbesök”

    1. Det var många som blev inspirerade och ville göra böcker. De pratade om att skicka böckerna till Per Gustavsson eller göra en utställning på biblioteket. Nu gäller det för oss pedagoger att fortsätta inspirera och följa upp detta! 😄

  1. Fantastiskt roligt! Leona berättade entusiastiskt hemma om ”författaren och illustratören Per Gustavsson ”och slängde sig med helt nya begrepp. Härligt med varierad undervisning 😊

    1. Vad roligt att höra! Vi har använt oss av begreppen i samband med högläsning och bokpresentationer och Per presenterade sig som just illustratör och författare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *