Friidrottsdag och räddningstjänstens dag.

Hej! Igår hade vi friidrottsdag på skolan för årskurs F-2.  Vi började dagen med en gemensam uppvärmning på skoldagen, därefter blev eleverna indelade i grupper de skulle gå med under dagen. Under hela förmiddagen fick de gå runt att prova på olika friidrottsgrenar som stafett, kast med kula, längdhopp och höjdhopp och alla var så duktiga. På lunchen hade vi
food truck ute och alla satt ute på skolgården och åt fiskburgare. Sammanfattningsvis blev det en väldigt lyckad dag med fint väder och glada elever!

I dag har hela förskoleklassen varit på räddningstjänstensdag ute på Åsen i Enköping. Vi började dagen med en kort samling för att sedan åka buss in till Enköping.  När vi väl kom ut till Åsen blev vi tilldelade en brandman som väglett oss under dagen. Vi fick även besök av apan Flammy som under dagen har varit väldigt omtyckt av eleverna. Vi fick dessutom lära oss en ny  ramsa som löd ¨112, lätt att slå¨ .

(Bilden är upplagd utifrån personens tillåtelse)

Efter att vi träffat Flammy har vi tillsammans med brandmannen cirkulerat runt bland 6 olika stationer på åsen.

1: Vi började med att få alla fick prova på att spruta med brandsläckare och lära oss hur man ska göra när det börjar brinna i kläderna. Alla fick sig ett gott skratt i slutet när Flammy kom och sprutade på sig själv med brandsläckaren.

2: På nästa station ledde brandmannen oss till brandbilarna där alla fick prova på att spruta med slangen som brandmännen brukar släcka eld med och alla var så modiga! Vi fick även se lyftkranen på brandbilen som var upphissad högt upp i luften.
3) Vi fick träffa ambulans männen som visade sin utrustning. vi fick bland annat se en andningsmask, hjärtstartare, ett nackstöd och en bår där man kan lyfta människor som skadat sig.
4: Eleverna fick prova på att krypa i rök. Det var flera som tyckte det var lite läskigt men alla var så modiga och vågade prova.

5: eleverna hade tillgång till olika material och fick leka fritt på åsen.
6: I slutet fick vi träffa två poliser visade upp polisbilen samt lät oss lyssna på syrenerna. Vi fick även se olika material som de använder i vardagen.

Innan vi åkte bussen hem avslutade vi med en mysig utelunch tillsammans, det blev makaroner, köttbullar och sallad.

Under dagen har eleverna även fått med sig en liten uppgift från brandmännen. De har fått ansvar att vara detektiver hemma för att ta reda på om de har  några brandvarnare. De ska även tilsammans med er föräldrar bestämma en samlingsplats någonstans hemma om det skulle börja brinna.

Det har varit en väldigt lyckade dagar och alla har varit så duktiga!

 


Prenumerera på nya blogginlägg

3 reaktioner till “Friidrottsdag och räddningstjänstens dag.”

  1. Vilka spännande och härliga dagar ni haft! Så roligt att få höra om. 🙂

    1. Det låter som att ni haft underbart roligt! Vad bra att vi har en blogg så att jag kunde se vad ni gjorde, när jag hade semester! Kram Helena

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *