Måndag i ytterligare en kort vecka

Imorse lyssnade vi på några låtar och funderade på vad vi ska sjunga på skolavslutningen den 11 juni. Det finns många bra och roliga låtar så det är svårt att välja!

Vi har gått igenom alla bokstäver i alfabetet och tränat på namn och dess ljud och vi kommer nu de sista  dagarna att låta eleverna träna individuellt på de bokstäver de är osäkra på. Ett önskemål, från eleverna, var också att få träna på att skriva bokstäverna så därför hade vi idag tagit fram material till detta där de som ville fick träna att skriva.

Många valde idag att vara ute och leka i det fina vädret, när vi hade fri lek. De spelade Rutan, klättrade på klätterväggen, gjorde ”krullar” av maskrosor osv.

Vi försöker i så stor utsträckning som möjligt låta elevernas önskemål styra vår planering. I läroplanen  2.3 ELEVERNAS ANSVAR OCH INFLYTANDE  står det att Elever ska ges inflytande över utbildningen. De ska fortlöpande stimuleras att ta aktiv del i arbetet med att vidareutveckla utbildningen och hållas informerade i frågor som rör dem. Informationen och formerna för elevernas inflytande ska anpassas efter deras ålder och mognad

På utvecklingssamtalen i våras framkom önskemål om att lära sig  engelska ord för leksaker så det har vi arbetat med idag. På dramalektionen har eleverna tillverkat varsin pusselbit där de ritat sitt intresse eller något det tycker om att göra. Pusselbitarna har nu satts ihop för att visa att vi är en klass där vi alla  tillhör trots eller tack vare att vi är och tycker olika.

Vår lärarstudent Caroline hade idag sin sista dag här på skolan och eleverna hade ritat och skrivit varsin teckning till henne och så fick hon en liten present av oss. Caroline bjöd alla elever på Piggelin. Vi önskar henne nu lycka till med de fortsatta studierna.

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *